« Luchtvering probleem Mercedes»

Gepubliceerd op 16-10-2023

IMG_1180.jpeg

Onlangs kregen wij een Mercedes S320 CDI uit 2008 aangeboden met de vraag of wij het probleem kunnen oplossen met de luchtvering van dit voertuig.
Uiteraard kunnen wij dit en zijn wij op onderzoek gegaan.

Eerst heb ik de auto uitgelezen op foutcodes en deze zijn aanwezig met 5288(drukleidingsysteem vertoont lekkage) en 5285 (Drukopbouw duurt te lang) voertuig is worden uitgelezen met Xentry (Mercedes software).
Hierna zijn wij gaan kijken of er TSB beschikbaar voor was en deze nemen wij mee in het onderzoeksplan.IMG_1178.jpeg
Nadat dit gedaan is heb ik het elektrische schema nagelezen en de scoop aangesloten op diverse meetpunten zodat ik meteen kan zien of de signalen ook aankomen op het moment van het uitvoeren van een actuator test.

Meteen is hoorbaar dat de luchtcompressor werkt als ook de verwachte signalen op de scoop aanwezig zijn en ook goed zijn.
Echter val mij op dat de verwachte druk van min 16 Bar niet gehaald word en maar 7.5 Bar produceert en dit duid toch echt op een lekkage. 

Ik ben opzoek gegaan naar deze lekkage en vond deze lekkage aan de lucht compressor zelf (zie filmpje)

Nadat ik dit vast gesteld heb is er een reparatie advies gemaakt voor het vernieuwen van de luchtcompressor, arbeidsrelais en het luchtfiltertje.IMG_1189.jpeg
Ik adviseer dit altijd te samen te vervangen om te voorkomen dat de levensduur  van de nieuwe compressor drastisch verkort wordt.
Luchtfilter zit meestal jaren in de auto en deze is meestal erg vervuild waardoor de nieuwe compressor meteen veel harder moet werken om de lucht aan te zuigen en hierdoor meteen veel warmer wordt en hierdoor de levensduur drastisch verkort word (zie foto rechts het zwarte gat in filter dat is vervuiling)

Nadat er een offerte hiervan opgemaakt is en de goedkeuring gekregen hebben voor repartie is dat worden uitgevoerd en opnieuw worden getest.
Nu zien wij dat de druk opbouw wel goed is en met gemak de 16 Bar gehaald word.IMG_1185.jpeg
Nadat er diverse keren het systeem is worden getest en verder gekeken is of deze lek vrij is, is het voertuig weer worden afgeleverd aan de klant die nu kan genieten van een goed werkend lucht veersysteem.

U ziet met een goede aanpak en informatie kom je snel tot de oorzaak en zijn de mensen snel weer op weg geholpen

Ervaart u ook zulke klachten of heeft u andere klachten neem gerust contact met ons op.

Contact ons.

IMG-1655-1697440664.jpeg